Тел.за поръчки: 0878 346 881
При поръчка над 40лв - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

БиоВита масло от черен кимион (Nigella sativa) 100% 100 мл.


18.00лв.

брой:


  • Описание
  • Детайли
  • Отзиви

Маслото от семената на черен кимион е известно като "течното злато на фараоните", заради намереното от известният египтолог Хауърд Картър флаконче в гробницата на Тутанкамон и други египетски фараони. Последните 40 години маслото се проучва активно, като за този период са проведени повече от 200 университетски проучвания. С основно участие на черния кимион в билкови композиции има регистрирани 5 патента в САЩ и Европа. Маслото от семената на Египетски черен кимион е с претенции за най-високо качество. Добива се чрез студено пресоване и последваща филтрация. Маслото има светлокафяв цвят и е с много приятен, пикантен аромат, като добре се съчетава с други билкови масла и цитруси.

Предназначение:

Спомага за нормалните функции на имунната система и подържане на оптимално здраве. Характеризира се с уникалната комбинация от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза в клетките и клетъчна регенерация. Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Има високо съдържание на линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова и палмитинова киселина. Наличието на фитостероли спомага за нормална метаболитна функция и балансирани нива на холестерол и кръвна захар.

Допринася за естествено здраве на сърдечно- съдова система.

Една от най-важните съставки нигелон действа благоприятно на дихателните пътища. Уникалният за растението тимоквинон подпомага естествената среда в организма. Представлява силен антиоксидант и допринася за поддържане на оптимален баланс в организма.

Маслото от черен кимион спомага за нормално храносмилане и работа на черен дроб. Активна е употребата му в дерматологията, поради неговите успокояващи, регенеративни възвръщащи жизнеността свойства.

Съставки:

100% студено пресовано масло от Египетски Черен Кимион.

Не съдържа съставки от генно- модифицирани организми( ГМО)!

Не съдържа подобрители,овкусители и консерванти

Препоръка за дневен прием: 

От 10 до 15 мл.дневно 1 час преди или след храна .Може да се приеме самостоятелно или  разтворено във вода.

Указание за употреба:

За постигане на оптимални резултати се препоръчва 3 месечен курс на приложение на хранителната добавка.

Противопоказания и странични ефекти:

При спазване на препоръчителната дневна доза странични ефекти не се наблюдават. Не се препоръчва при деца под 12 години, бременни и кърмещи жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза!

Предупреждение:

Да не се употребява от деца под 12 години, бременни и от хора с трансплантирани органи, заради опасност от отхвърляне!!!

 

Условия на съхранение:

На стайна температура 15-25 С, без пряка слънчева светлина, на сухо място. Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Производител:

Goerlich Pharma GmbH Am Gewerbering 4, 83533 Edling- Германия по поръчка на Биовита 14 ООД, 1303, София, бул.“Александър Стамболийски“89,

  • 490 Налични бройки

Be the first to write a review.  Write a Review.

Content
БиоВита